Kedves Vendégeink!

Közös érdekünk és kellemes pihenésük egyik fontos záloga, hogy Vendégházaink házirendjét mindannyian betartsák.

Ezért kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbiakat!

Foglalás:

A foglalás történhet e-mailben vagy az online felületen keresztül. Amire minimum szükségünk van a foglaláshoz: mettől-meddig, hány fővel érkeztek. Mindkét esetben 24 órán belül küldjük a visszaigazolást. 

Fizetési feltételek:

A szállás foglaláskor a szállásdíj 50%-a fizetendő foglalóként átutalással, illetve ahol erre lehetőség van, SZÉP Kártyával (a weboldalon fel van tűntetve, melyik ház elfogadóhely).

A foglaló utalásával a Vendégek automatikusan elfogadják és magukra nézve kötelezően betartandónak veszik a Házirendben rögzítetteket.

A fennmaradó 50% szállásdíj a helyszínen fizetendő érkezéskor, készpénzben, átutalással vagy SZÉP Kártyával. A SZÉP kártyával történő fizetést kérjük előre jelezni. Ugyanekkor készpénzben fizetendő az idegenforgalmi adó (IFA).

Amennyiben a kifizetett időszak vége előtt elhagyják a szállást, úgy a szállásdíjból nem áll módunkban visszafizetni vagy csökkenteni azt! 

Lemondási feltételek:

Érkezés előtt 30 nappal a lemondás díjmentes. 30 napon belül a szállásdíj 50%-a kifizetendő, azaz nem jár vissza a foglaló. Aznapi lemondás esetén a teljes szállásdíj kiszámlázásra kerül. 

Szállás elfoglalása:

Vendégházainkat az érkezés napján 15.00 órától 17.00 óráig lehet elfoglalni és a távozás napján 10.00 óráig kell elhagyni. Ha 17.00 óra után tudtok csak érkezni, kérjük, szóljatok időben. Mivel ezek önálló apartmanok, recepció sehol nem működik, így minden esetben előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

Vendégházainkban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják! A vendégházakat csak annyi fő veheti igénybe, ahány főre azt lefoglalták. A szállásadó jogosult (előzetes bejelentkezés nélkül) ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a fizetett létszámban tartózkodnak-e. A vendégeknek a szállásadóval történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben, napközben.

Adatszolgáltatási kötelezettség:

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2021. szeptember 06-tól életbe lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítás, amely kötelezi a szálláshely szolgáltatót, hogy a szálláshelyszolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból. A törvény módosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el.

Ennek a rendszernek megfelelve az Önök érkezésekor a személyi igazolványukat, jogosítványukat, vagy útlevelüket okmányolvasóval történő leolvasással küldjük a VIZA rendszerbe. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki egyszerre érkezzen, ha erre nincs lehetőség, azt kérjük előre jelezni.

További információ a rendszerről a https://vizainfo.hu oldalon, valamint kifüggesztve  olvasható.

Parkolás: 

Minden nyaralóhoz saját, zárt parkoló tartozik.

Az épület és a kert zárása: 

Távozáskor és éjszakára kérjük a kapukat, és az épület főbejáratait kulcsra zárni. Az épületek végleges elhagyásakor a kulcsot a szállásadó részére kérjük leadni. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata: 

Kérjük, a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használják! A nem rendeltetésszerű használatból vagy gondatlanságból eredő kárt a vendégek a szállásadó számára közvetlenül kell megtérítsék. A szobák berendezését, felszerelését (beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt) a házból kivinni TILOS! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehetséges. Érkezéskor és induláskor a szobákat átnézzük, és az esetleges károkat jegyzőkönyv felvételét követően távozó vendégeink a helyszínen kötelesek megtéríteni.

Takarítás: 

A vendégházakat a vendégek tisztán veszik át és ottlétük alatt maguk kell, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Távozásuk után kérjük, hogy ne hagyjanak mosatlan edényt. 7 napnál hosszabb tartózkodás esetén heti egy alkalommal cseréljük az ágynemű huzatot és a törölközőt, valamint takarítást biztosítunk. Az ettől eltérő igényeknek felár ellenében tudunk eleget tenni.

Dohányzás: 

Dohányzásra kijelölt helyek kizárólag a kertekben találhatóak. Az épületekben a dohányzás TILOS! Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron és a kert területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat a szemetesekbe helyezzék el.

Fűtés: 

A vendégházak fűtése eltérő, így azokról bővebb tájékoztatást a szállásadótól kérjenek.

Tűzrakás, bográcsozás: 

Tüzet rakni, bográcsozni, grillezni stb. kizárólag az erre kiépített tűzrakó helyen lehetséges, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! ( A tűz mellett kérjük oltóanyag elhelyezését, a gyúlékony anyagokat pedig kérjük, a tűz mellől eltávolítani.) Mielőtt vendégeink a tűzrakó helyet elhagyják, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!

Étkezés: 

Vendégházaink jól felszerelt konyhával rendelkeznek. A vendégek étkezésükről saját maguk gondoskodnak. Kérjük, a mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat. Továbbá kérjük, hogy a szobákban ne étkezzenek!

Ivóvíz: 

A vendégházak nincsenek ellátva kiépített vezetékes vízhálózattal, saját vízhálózattal rendelkeznek, amely nem alkalmas ivóvíznek. Kizárólag mosogatásra és fürdésre. Ezért minden vendégünk maga gondoskodik az ivóvíz ellátásáról.

Felelősségvállalás: 

A vendégházak nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért továbbá a tulajdonos önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet stb.) az üzemeltető felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, meghibásodik. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni.

 JÓ PIHENÉST ÉS KELLEMES, ÉLMÉNYEKKEL TELI IDŐTÖLTÉST KÍVÁNUNK!