Kedves Vendégeink!

Közös érdekünk és kellemes pihenésük egyik fontos záloga, hogy Vendégházaink házirendjét mindannyian betartsák.

Ezért kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbiakat!

Fizetési feltételek:

A szállás foglaláskor a szállásdíj 50%-a fizetendő foglalóként átutalással, illetve ahol erre lehetőség van, SZÉP Kártyával (a weboldalon fel van tűntetve, melyik ház elfogadóhely).

A foglaló utalásával a Vendégek automatikusan elfogadják és magukra nézve kötelezően betartandónak veszik a Házirendben rögzítetteket.

A fennmaradó 50% szállásdíj a helyszínen fizetendő érkezéskor, készpénzben, átutalással vagy SZÉP Kártyával. A SZÉP kártyával történő fizetést kérjük előre jelezni. Ugyanekkor készpénzben fizetendő az idegenforgalmi adó (IFA).

Amennyiben a kifizetett időszak vége előtt elhagyják a szállást, úgy a szállásdíjból nem áll módunkban visszafizetni vagy csökkenteni azt! 

Lemondási feltételek:

Érkezés előtt 14 nappal a lemondás díjmentes. 14 napon belül a szállásdíj 50%-a kifizetendő, azaz nem jár vissza a foglaló. Aznapi lemondás esetén a teljes szállásdíj kiszámlázásra kerül. 

Szállás elfoglalása:

Vendégházainkat az érkezés napján 15.00 órától lehet elfoglalni és a távozás napján 10.00 óráig kell elhagyni. Mivel ezek önálló apartmanok, recepció sehol nem működik, így minden esetben előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

Vendégházainkban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják! A vendégházakat csak annyi fő veheti igénybe, ahány főre azt lefoglalták. A szállásadó jogosult (előzetes bejelentkezés nélkül) ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a fizetett létszámban tartózkodnak-e. A vendégeknek a szállásadóval történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben, napközben.

Adatszolgáltatási kötelezettség:

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2021. szeptember 06-tól életbe lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítás, amely kötelezi a szálláshely szolgáltatót, hogy a szálláshelyszolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból. A törvény módosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el.

Ennek a rendszernek megfelelve az Önök érkezésekor a személyi igazolványukat, jogosítványukat, vagy útlevelüket okmányolvasóval történő leolvasással küldjük a VIZA rendszerbe.

További információ a rendszerről a https://vizainfo.hu oldalon, valamint kifüggesztve  olvasható.

Parkolás: 

Minden nyaralóhoz saját, zárt parkoló tartozik.

Az épület és a kert zárása: 

Távozáskor és éjszakára kérjük a kapukat, és az épület főbejáratait kulcsra zárni. Az épületek végleges elhagyásakor a kulcsot a szállásadó részére kérjük leadni. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata: 

Kérjük, a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használják! A nem rendeltetésszerű használatból vagy gondatlanságból eredő kárt a vendégek a szállásadó számára közvetlenül kell megtérítsék. A szobák berendezését, felszerelését (beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt) a házból kivinni TILOS! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehetséges. Érkezéskor és induláskor a szobákat átnézzük, és az esetleges károkat jegyzőkönyv felvételét követően távozó vendégeink a helyszínen kötelesek megtéríteni.

Takarítás: 

A vendégházakat a vendégek tisztán veszik át és ottlétük alatt maguk kell, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Távozásuk után kérjük, hogy ne hagyjanak mosatlan edényt. 7 napnál hosszabb tartózkodás esetén heti egy alkalommal cseréljük az ágynemű huzatot és a törölközőt, valamint takarítást biztosítunk. Az ettől eltérő igényeknek felár ellenében tudunk eleget tenni.

Dohányzás: 

Dohányzásra kijelölt helyek kizárólag a kertekben találhatóak. Az épületekben a dohányzás TILOS! Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron és a kert területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat a szemetesekbe helyezzék el.

Fűtés: 

A vendégházak fűtése eltérő, így azokról bővebb tájékoztatást a szállásadótól kérjenek.

Tűzrakás, bográcsozás: 

Tüzet rakni, bográcsozni, grillezni stb. kizárólag az erre kiépített tűzrakó helyen lehetséges, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! ( A tűz mellett kérjük oltóanyag elhelyezését, a gyúlékony anyagokat pedig kérjük, a tűz mellől eltávolítani.) Mielőtt vendégeink a tűzrakó helyet elhagyják, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!

Étkezés: 

Vendégházaink jól felszerelt konyhával rendelkeznek. A vendégek étkezésükről saját maguk gondoskodnak. Kérjük, a mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat. Továbbá kérjük, hogy a szobákban ne étkezzenek!

Ivóvíz: 

A vendégházak nincsenek ellátva kiépített vezetékes vízhálózattal, saját vízhálózattal rendelkeznek, amely nem alkalmas ivóvíznek. Kizárólag mosogatásra és fürdésre. Ezért minden vendégünk maga gondoskodik az ivóvíz ellátásáról.

Felelősségvállalás: 

A vendégházak nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért továbbá a tulajdonos önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet stb.) az üzemeltető felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, meghibásodik. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni.

 JÓ PIHENÉST ÉS KELLEMES, ÉLMÉNYEKKEL TELI IDŐTÖLTÉST KÍVÁNUNK!